Skoči na vsebino

Zdravstveno letovanje 2023

V Taboru Mojca v Dolenjskih Toplicah bomo tudi letos izvajali zdravstveno letovanja za otroke iz Območnih enot Zavoda za zdravstveno zavarovanje Novo mesto, Trebnje in Črnomelj (v nadaljevanju OE ZZZS Novo mesto, OE ZZZS Trebnje in OE ZZZS Črnomelj).

Zdravstvenega letovanja 2023 se lahko udeležijo tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji (dva ali več zapisov v času od preteklega razpisa – od 12.3.2022 do 3.3.2023) ali so bili pogosteje bolni (dva ali več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – od 12.3.2023 do 3.3.2023).

 

Termini zdravstvenega letovanja so:

1. TERMIN (od 24.6. do 1.7.2023) – OE ZZZS Novo mesto (zapolnjena vsa mesta)

3. TERMIN (od 8.7. do 15.7.2023) – OE ZZZS Novo mesto (zapolnjena vsa mesta)

4. TERMIN (od 15.7. do 22.7.2023) – OE ZZZS Trebnje in OE ZZZS Črnomelj

Napotnico za zdravstveno letovanje vam izda osebni zdravnik ali pediater vašega otroka in ORIGINAL pošljete na naslov DRUŠTVO DPM MOJCA, Rozmanova ulica 10, 8000 NOVO MESTO.

Ko starši z otrokom opravijo pregled, pošljejo originalno prijavnico.
Večino otrok zdravniki samo zavedejo, izpolnijo prijavnico z imenom in priimkom in jih naročijo na pregled. Starši pa takoj, ko jim zdravnik pove, da izpolnjujejo otroci pogoje za zdravstveno letovanje, evidenčno prijavijo otroka na zdravstveno letovanje na naši spletni strani. Šele po končanem zdravniškem pregledu pošljejo starši originalno prijavnico na društvo.

Nekateri zdravniki pa vse opravijo takoj in starši imajo v celoti izpolnjeno prijavnico, ki nam jo pošljejo.

OE ZZZS Novo mesto

Za OE ZZZS Novo mesto je odobreno letovanje za 188 otrok. Letovanje za te otroke je predvideno v 1. terminu, od 24.6.2023 do 1.7.2023, in v 3. terminu, od 8.7.2023 do 15.7.2023. Za otroke, ki imajo osebnega zdravnika ali pediatra v Zdravstvenem domu Novo mesto, se je potrebno za zdravstveni pregled pred letovanjem prijaviti preko spletne pošte solski.dispanzer@zd-nm.si z vključenimi podatki:

  • Ime in priimek otroka
  • Datum rojstva
  • Dosegljivo mobilno številko
  • ime in priimek izbranega zdravnika
  • kraj letovanja: Društvo prijateljev mladine Mojca  ( Tabor Mojca Dolenjske Toplice)

Drugi otroci, ki imajo osebnega zdravnika v drugih zdravstvenih domovih, pa se morajo o postopku pridobitve Prijavnice za zdravstveno letovanje pozanimati pri svojem osebnem zdravniku ali pediatru.

OE ZZZS Trebnje in OE ZZZS Črnomelj

Za OE ZZZS Trebnje je bilo odobreno letovanje za 30 otrok, za OE ZZZS Črnomelj pa 50 otrok. Zdravstveno letovanje za OE Trebnje in OE Črnomelj bo potekalo v 4. terminu, to je od 15.7.2023 do 22.7.2023. Otroci iz OE ZZZS Trebnje in OE ZZZS Črnomelj se morajo o postopku pridobitve Prijavnice za zdravstveno letovanje  pozanimati pri svojem osebnem zdravniku ali pediatru.

Evidenčna prijava na
zdravstveno letovanje:

POMEMBNO: Preden začnete s prijavo svojega otroka, skenirajte ali fotografirajte obe strani osebnega dokumenta otroka.